Mesekő alapítvány

Az életünk szimbolikusan sokszor hasonlítható a mesékhez, mesebeli hősökhöz, választható utakhoz, jelképes szereplőkhöz. Az emberi lét is tele van próbákkal, kihívásokkal, nehéz élethelyzetekkel, amelyek akadályokat képezhetnek az életünk útján. Komoly készség- és képességszintekre, „mesés megoldásokra”, problémamegoldásokra, „mesekövekre” van szükség ahhoz, hogy ne megrekedjünk egy-egy akadálynál, hanem megmászva a „kősziklát”, átúszva a „feledés tengerét”, felkapaszkodva „az élet fájára”, átjutva a „legsűrűbb indás erdőn” eljuthassunk az élet forrásához, ami a belső erőforrásunkká válhat.

Az egészséges lelki élet kialakítása és megtartása egy permanens életfeladat. Ha megadatott, akkor hálásan gondozni kell életünk végéig. Az éjszakai alvás és álommunka is ezt teszi. Ha a lelkünknek vannak segítségre szoruló területei, akkor edzenünk kell, hogy „a mentális lelki izmok” segítségére legyenek az instabilabban működő területeknek. Ez nem szégyenkezni való dolog, hiszen mindannyian rendelkezünk ilyen területtel! A mesekövek olyan értékeket képviselő szimbólumok, amelyek fontos alapjai a mentálhigiéné, lelki egészség fenntartásának.

Alapítványunkkal, tevékenységeinkkel, rendezvénysorozatainkkal segítünk az „úton elindulónak, az úton lévőnek, az út mentén pihenőnek, az elakadt útján lévő embereknek és az életút végét járó” személyeknek, hogy mindenki ráleljen a meséjében lévő „életvíz forrására”.

Szeretettel hozunk a művészet területéről egy olyan verset Prohászka Ottokártól, amely szimbolizálja a mesekövek használatának a lehetőségét. Olvassák értő szívvel és gondolkodjanak el azon, hogy Önök hol tartanak az életük útján.

Kő az úton

Gondolod, kerül életed útjába
Egyetlen gátló kő is hiába?
Lehet otromba, lehet kicsike,
Hidd el, ahol van, ott kell lennie.

De nem azért, hogy visszatartson téged,
S lohassza kedved, merészséged.
Jóságos kéz utadba azért tette,
Hogy te megállj mellette.

Nézd meg a követ, aztán kezdj el
Beszélgetni róla Isteneddel.
Őt kérdezd meg, milyen üzenetet
Küld azzal az akadállyal neked.

S ha lelked Istennel találkozott,
Utadban minden kő áldást hozott.

Alapítványunk

Célja és tevékenységei