Tinédzserekért

Egyik legfontosabb „hídépítő” szenzitív szakasz a tinédzserkor, a gyerekkor végének és a felnőttkor elejének a szimbolikus küszöbe. Csodálatos időszak, ugyanakkor sok nehézséggel és krízissel tarkított!

Mai tinédzsereknek sok lehetőség megadatik, de ugyan annyi el is vétetik. Nincsenek könnyebb vagy nehezebb helyzetben, hanem minőségileg és mennyiségileg más élethelyzetük van. Valós veszélyek és rizikófaktorok jellemzik ezt a korszakot. Tinédzserkori társadalomra jellemző  életkori problémáik vannak, és sokszor nagyon elvannak magányosodva, izolálódva.

Dolgoztunk több rendezvényen velük együtt, csoportokban műhelymunkáztunk tabu témákkal, tavak környékén professzionális segítő beszélgetéssel, drogmissziókban, jótékonyságot oktattunk nekik, élmények- és kalandok pedagógiai módszerrel támogattuk a lelki fejlődésüket, Bátor táborban és rendezvényeken aktívan részt vettünk, szexuális felvilágosító és lelki preventív programmal segítettük őket! Rendszeresen bevonjuk őket az önkéntes munkákba, mint tevékeny, két kezükkel dolgozó segítők! Jótékonyságot oktatunk nekik az intézményekben. Központunkban pedig a közszolgálati idejükben  komplex feladatokkal fejlesztjük, mentoráljuk, segítjük!