Jótékonysági rendezvénysorozatok

Jótékonysági Rendezvénysorozatainkat minden évben megszervezzük. Az Alapítvány megalakulása előtt a Me-Se-Kő Kft. segítette szakmailag, anyagilag és emberi erőforrásban.

Egy ilyen projekt időszak több hónapon keresztül zajló folyamat, amelyet az egész országra kiterjesztünk.  Több hónapnyi szervező munka előzi meg, amellyel előkészítjük a rendezvénysorozat sikeres kivitelezését és a célok megvalósulását. Mentálhigiénés szemlélete miatt egyedi struktúrájú és tematikájú. Előnyben részesíti a társadalmi tabu témákat, hogy oldódjon a társadalmi szorongás és félelem, ugyanakkor egészséges határértékek fejlődjenek az emberekben.  Célcsoportjaink tematika alapján változnak, de célunk az is, hogy minél szélesebb életkorú korosztályban megmozgassuk mentálisan is az embereket és a csoportokat. Szeretnénk, ha eredményeként a tettrekészség és az egészséges gondolkodás fejlődése követné. Ezen felül tanítjuk a „két kezi munka” által létrehozott segítséget a jótékonyságban! A jótékonyság, mások segítése nem divat és/vagy illemtudó viselkedés, hanem egy felelősségteljes szívből jövő hivatás és munka, amivel ártani is lehet! Segíteni mindenki tud, de jól segíteni: okosan, önzetlen szeretetből és nem a feleslegből adva – miközben magunk is megmaradunk az egészséges mentálhigiénénk talaján – nem mindenki képes. De megtanulható önfejlesztéssel, lelki edzéssel és közben a befektetett munka visszahat ránk, formálja a segítői attitüdünket, a személyiségünket.  Olyan belső lelki folyamatokat alakít át, amik fejlesztik az érzelmi intelligenciát, empátiát, életfelfogást! Gyakorlatias önismeretet ad, amit rögtön beépíthet az életébe. Figyelünk a Segítő Szindrómára és a Burn Out-ra. Akár terápiás módszerként is alkalmazható.

Minden évben más-más korosztály köré szervezzük a projekteket.

gyerekek köré

tinédzserek köré

felnőttek és senior korosztály köré

Adott problémák köré építjük fel a projektet és tűzzük ki az általános céljaink mellé az aktuális célokat.  A célok elérése sok cselekedni akaró önkéntes ember és szervezetek, támogatók, adakozók összefogásából jöhet létre! Együtt segíteni is jobb!

A projektfolyamatokat a média, sajtó, online felületek is segítik, hogy mindenhova eljuttassuk a híreket! Most már a facebook oldalon és az instagramon is nyomon követhetik a folyamatokat.

Ha Ön is elgondolkodik ezek után, hogy szívesen segítene, akkor keressen bennünket és megtaláljuk, hogy ezt miként vagy hogyan tegye! Csatlakozzon az önkénteseinkhez, szeretettel várjuk! Ha nem nálunk szeretne segíteni, hanem az egészséges önkéntességről szeretne tanulni, kérjük keresse a központ vezetőjét Polus Enikőt 06-30-218-44-45. Amennyiben önkéntesként vagy támogatóként venne részt a munkánkban, keresse a központ vezető helyettesét Kamondi Zsuzsanna 06-20- 582-15-59